Kirsten Flipkens schakelt Venus Williams uit: ‘Kippenvel van begin tot einde’

© belga

Kirsten Flipkens heeft op het olympisch tennistoernooi van de Spelen in Rio de Janeiro voor een stuntzege gezorgd tegen de als vijfde geplaatste Amerikaanse veterane Venus Williams.

In de eerste ronde won de 30-jarige Flipkens in drie sets met 4-6, 6-3 en 7-6 (7/5) van de 36-jarige Williams, die op de Spelen van 2000 in Sydney goud veroverde in het enkelspel.

Onder het toeziend oog van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ging Williams meteen door de opslag van Flipkens. Onze landgenote knokte echter terug tot 4-4, waarna de Amerikaanse met een tussenspurt de eerste set (4-6) binnenhaalde.

In set twee liep Flipkens uit tot 3-0, om uiteindelijk de stand met 6-3 in evenwicht te brengen. Flipkens kwam in de beslissende set 1-4 achter, maar sleepte toch een tiebreak uit de brand. Daarin trok ze met 7/5 aan het langste eind.

Kippenvel

“Het was een beetje David tegen Goliath”, verklaarde de Kempense na meer dan drie uur tennis tegen het nummer zes van de wereld. “Ik ben 30 jaar, het was nu of nooit. En nu schakel ik één van de medaillekandidaten uit. Een kampioene als Venus Williams op centre court voor zo’n publiek kloppen, dat was kippenvel van het begin tot het einde.”

“Bij 2-3 in de eerste set, toen een slice lukte, koos het publiek mijn kant. Ik ben nog nooit zo gesteund door toeschouwers. Deze wedstrijd is één van de meest memorabele uit mijn carrière en staat op gelijke hoogte met de gewonnen kwartfinale op Wimbledon tegen Kvitova (in 2013, nvdr.)”, aldus Flipkens.

Kirsten Flipkens ontmoet in de tweede ronde Lucie Safarova (WTA 28). De Tsjechische was met 4-6, 6-1 en 6-1 te sterk voor de Italiaanse Karin Knapp (WTA 113). Eerder op de dag strandde Yanina Wickmayer (WTA 36) in de openingsronde. De Belgische nummer één was niet opgewassen tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), het zestiende reekshoofd. Die haalde het met 7-6 (8/6) en 6-1.

Flipkens en Wickmayer

Zaterdagavond raakte bekend dat Flipkens samen met Wickmayer in Rio zal aantreden in het dubbeltoernooi. De Belgische tennissters profiteren van het forfait van de Taiwanese Hsieh Su-Wei. Zij paste zaterdag voor het enkelspel en kan samen met haar landgenote Chia-Jung Chuang ook niet aantreden in het dubbelspel.

Flipkens en Wickmayer treffen zondag in de eerste ronde de Kazachse tandem Yaroslava Shvedova/Galina Voskoboeva. Bij de mannen komt achtste reekshoofd David Goffin (ATP 13) zondag in actie tegen de Australiër Sam Groth (ATP 168). (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content