Tennis: David Goffin uitgeschakeld in achtste finales

David Goffin (ATP 13) is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het olympisch tennistoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro.

De 25-jarige Luikenaar, het achtste reekshoofd, ging in de achtste finales na 1 uur en 59 minuten in twee sets met 7-6 (12/10) en 6-4 onderuit tegen de drie jaar oudere thuisspeler Thomaz Bellucci (ATP 54).

Goffin zag zijn wedstrijd tegen Bellucci woensdag uitgesteld door de regen. Het dagje extra rust leek onze landgenoot aanvankelijk deugd gedaan te hebben. Bij 1-1 ging hij door de opslag van zijn Braziliaanse tegenstander.

Bij 5-4 lukte Bellucci echter een tegenbreak. Goffin kwam met een nieuwe break op 6-5. Maar Bellucci gaf zich niet gewonnen en sleepte een tiebreak uit de brand.

Na een thriller trok de thuisspeler met 12/10 aan het langste eind. In de tweede set volstond één break voor Bellucci om de wedstrijd met 6-4 te beslissen. In de kwartfinales wacht Bellucci een duel met Rafael Nadal.

Het Spaanse nummer vijf van de wereld klopte de Fransman Gilles Simon (ATP 31) in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-3. (Belga/JH)