Belgen goed bij schot in Champions League

© AFP

Yannick Carrasco, Thorgan Hazard en Dries Mertens (x2) scoorden woensdag in de Champions League.

Yannick Carrasco bezorgde met zijn goal Atlético Madrid de zege tegen Bayern München op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League.

Nadat Torres vroeg in de partij al eens tegen de paal had gekopt, rukte Carrasco na 35 minuten op op de helft van Bayern München. De Rode Duivel haalde verwoestend uit en zag zijn schot via de paal in het Beierse doel belanden. Bayern eiste vervolgens het meeste balbezit op, maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. Carrasco werd na 72 minuten naar de bank gehaald en zag van daaruit Griezmann (80.) nog een strafschop tegen de lat trappen.

Rostov en PSV maakten er in de tweede partij van groep D een spektakelstuk van. Nadat Poloz (8.) al vroeg PSV-doelman Zoet verschalkt had, maakte Pröpper (14.) nog binnen het eerste kwartier gelijk met een afgeweken afstandsschot. Opnieuw Poloz (37.) bracht de Russen met een vluchtschot weer aan de leiding, maar PSV-kapitein De Jong (45+2.) maakte in de toegevoegde tijd van de eerste helft gelijk door een rebound binnen te knikken. Pröpper (56.) miste na de pauze nog een penalty voor de Eindhovenaren, waardoor het 2-2 bleef.

De andere Hazard

In groep C was het Thorgan Hazard, de jongere broer van Eden, die met een schot van dichtbij Borussia Mönchengladbach op voorsprong bracht tegen FC Barcelona. De Duitsers hielden die voorsprong lang vast, maar balverlies van Hazard leidde in de 65e minuut de tegentreffer van Türan in. Piqué legde van dichtbij de eindstand in het Borussia Park vast: 1-2. Hazard werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Manchester City had zonder de geblesseerde Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne de handen meer dan vol met Celtic, dat Dedryck Boyata en Logan Bailly eveneens moest missen door blessures. Moussa Dembele (niet de Rode Duivel maar de Franse spits) kopte Celtic, vanuit buitenspel, al na drie minuten op 1-0. Manchester City reageerde met een treffer van Fernandinho (11.), waarna Raheem Sterling even voor spektakel zorgde. Eerst (20.) werkte de buitenspeler een poging van Tierney ongelukkig in eigen doel, waarna (28.) hij zijn fout rechtzette door van dichtbij City opnieuw op gelijke hoogte te brengen. Meteen na de pauze (47.) bracht Dembele Celtic met een knappe omhaal al voor de derde keer op voorsprong. Maar Nolito (55.) bezorgde City alsnog een punt.

Mertens x2

In groep A stond Arsenal al vroeg op rozen tegen FC Bazel. Theo Walcott bracht de Londenaars na zeven minuten op voorsprong met het hoofd. Die voorsprong verdubbelde Walcott (26.) zelf met een gekruist schot. Bij FC Bazel stond Birkir Bjarnason (ex-Standard) 79 minuten tussen de lijnen.

Paris Saint-Germain, met Thomas Meunier 90 minuten op de bank, kende een moeilijke avond in Bulgarije bij Ludogorets. Natanael (16.) bracht de thuisploeg met een vrijschop op voorsprong, waarna Matuidi vlak voor rust (41.) van dichtbij kon gelijkmaken. Twee treffers van Cavani (55. en 60.) bezorgden de Parijzenaars na de pauze alsnog een 1-3 zege. Al miste Moti (59.) tussendoor ook nog een strafschop voor de Bulgaren.

Dries Mertens mocht nog eens starten bij Napoli en bedankte coach Sarri daarvoor met twee goals. Een vrijschopdoelpunt van de Rode Duivel was de tweede Napolitaanse treffer, nadat eerder kapitein Hamsik (20.) de thuisploeg op voorsprong had gebracht met een rake kopbal. Een penalty van Milik (54.) en nog een intikkertje van Mertens (58.) beslisten de wedstrijd helemaal, waarna Guedes (71.) en Salvio (86.), met twee Portugese eerredders, de eindstand vastlegden op 4-2. Mertens werd bij de thuisploeg na 82 minuten naar de kant gehaald, Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk) stond de hele partij op het veld. In de andere wedstrijd in groep B speelden Besiktas en Dinamo Kiev 1-1 gelijk. Rybalka (65.) wiste na de pauze een prachtig gekruld vrijschopdoelpunt van Quaresma