Bryan Ruiz weer in de gratie bij Sporting Clube

© belgaimage
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Wat is er gebeurd met de voormalige Buffalo?

In september vorig jaar zat Rodolfo Villalobos, de voorzitter van de Costa Ricaanse voetbalbond, met de handen in het haar. Bryan Ruiz, de kapitein van de nationale ploeg, was in ongenade gevallen bij zijn werkgever Sporting Clube en mocht zelfs niet meetrainen met de B-kern. Een horrorscenario voor een land dat, naast Ruiz en Keylor Navas, geen grote vedetten telt.

Portugese media vermoeden dat er vorig seizoen al een kink in de kabel kwam tussen trainer Jorge Jesus en Ruiz, die la comadreja (de wezel) genoemd wordt. Dat de Costa Ricaan in juli met zijn land deelnam aan de Gold Cup en daardoor een deel van de voorbereiding miste, viel ook al niet in goede aarde bij de coach.

Toen de Portugese topclub vervolgens probeerde om de ex-Buffalo uit te lenen, weigerde die. Nochtans waren er erg concrete voorstellen van Standard en het Turkse Sivasspor, maar de ex-Buffalo, met 2,4 miljoen euro per jaar een van de bestbetaalde spelers bij Sporting Clube, knapte af op het loon bij de geïnteresseerde clubs. Dat zette nog meer kwaad bloed: Ruiz moest apart trainen en werd niet op de spelerslijst gezet voor de Champions League.

Maar midden november keerde het tij. Ruiz maakte in een gesprek met Jorge Jesus duidelijk dat hij graag nog prijzen wil pakken met de club. Sindsdien traint hij terug mee met de A-kern en krijgt hij weer meer speelkansen.

Vorige maand zette Ruiz in de strafschoppenreeks van de halve finale van de Portugese ligabeker tegen FC Porto de beslissende penalty om (4-3, de wedstrijd was geëindigd op 0-0). In de finale tegen Vitoria Setubal werd hij in de rust gewisseld, maar Sporting Clube won uiteindelijk, weer na strafschoppen.

En toen de spelerslijst voor de Europa League bekend werd gemaakt – Sporting Clube neemt het in de 1/16 finales op tegen FK Astana – stond de naam van Bryan Ruiz erbij. Kortom, in Costa Rica kunnen ze weer op hun beide oren slapen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content