Cheick Diabaté (Benevento) is goed bij schot

© belgaimage

In de punt van de aanval van Benevento beleeft Cheick Diabaté een seizoen van contrasten. Zijn club degradeert al zeker, maar hijzelf scoort aan de lopende band.

18 februari, speeldag 25 in de Serie A. Met een gelijke stand (2-2) op eigen veld tegen Crotone is Benevento op weg naar een nieuwe wanprestatie. Er blijven nog twee minuten te gaan in de reglementaire speeltijd wanneer Cheick Diabaté op de voorgrond treedt. Twaalf minuten na zijn eerste stappen in het calcio pakt de Malinees uit met een onhoudbare volley en schenkt hij zijn ploeg de overwinning. Wat je noemt: een denderend debuut!

Cheick Diabaté kwam in de winter om de aanval van Benevento (10 goals in 19 matchen) te versterken. De midvoor wordt zes maanden uitgeleend door het Turkse Osmanlispor en zette al fraaie prestaties neer. Hij scoorde telkens twee keer tegen Hellas Verona (4 april, 3-0), Juventus (7 april, 2-4) en Sassuolo (15 april, 2-2). De Malinese international is de eerste die twee keer weet te scoren in drie opeenvolgende wedstrijden sinds Dario Hübner in 2001.

Hij is ook de eerste speler die zeven keer de weg naar het net weet te vinden in zijn eerste zes wedstrijden in de Serie A. Indrukwekkende statistieken, die van de ex-speler van Metz de topschutter van Benevento maken.

Toch volstonden zijn goals niet om de ploeg van Roberto Zerbi in eerste te houden. De recente prestigezege op het veld van AC Milan (0-1) kon daar niets aan veranderen. Een jaar na zijn eerste promotie naar de elite zakt Benevento weer naar de Serie B. Ondertussen blijft Diabaté wel geschiedenis schrijven. In de uitmatch op Milan werd hij de eerste speler van Benevento die… als invaller uitgesloten werd in de Serie A.

Ook al speelt zijn club volgend seizoen een reeks lager, Diabaté zou zelf misschien in de Serie A kunnen blijven. ‘De bedoeling is om in Italië te blijven, maar ik weet nog niet waar ik volgend jaar zal spelen’, vertelde hij onlangs voor de microfoon van Sky Italia.

Gezien zijn prestaties zullen de kandidaten wel in de rij staan.

Sebastien Gobbi

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content