Het nieuwe leven van Bastian Schweinsteiger

© BELGAIMAGE

De 33-jarige middenvelder bereidt zich voor op het vaderschap en is eigenlijk sinds 1 januari officieel geen profvoetballer meer.

Uit de spelerskern waarmee Duitsland zich in 2014 tot wereldkampioen kroonde, zijn er slechts 2 van de 23 voetballers die hun actieve loopbaan compleet beëindigden. Spits Miroslav Klose (39) hield er in november 2016 officieel mee op en fungeert sindsdien als spitsentrainer voor de Mannschaft van bondscoach Joachim Löw, terwijl aanvoerder Philipp Lahm (34) in mei 2017 de schoenen aan de haak hing. De rechtsvoetige verdediger schakelde over naar het ondernemerschap en investeert volop in start-ups.

Exact 1270 dagen na de wereldtitel is ook Bastian Schweinsteiger (33) sinds begin dit jaar officieel werkloos na zijn Amerikaanse avontuur (sinds maart 2017) bij Chicago Fire. Daar ging Schweini aan de slag achter zijn passage bij Manchester United, dat in de zomer van 2015 9 miljoen euro betaalde aan Bayern München voor een driejarige overeenkomst.

Het weerhoudt er de voormalige middenvelder, die in totaal 24 keer scoorde op een totaal van 121 interlands voor Duitsland, niet van om optimaal te profiteren van zijn nieuwe leven. De eindejaarsperiode bracht Schweinsteiger samen met zijn echtgenote Ana Ivanovic (30) door in Son Vida op Mallorca, waar de Servische sinds 2008 een woning bezit. Het koppel, dat in september 2014 hun relatie publiek maakte, trouwde op 12 juli 2016 in het Italiaanse Venetië. De gewezen toptennisspeelster, een voormalige nummer 1 op de WTA-ranking, en de (gewezen?) profvoetballer maakten op 23 november dan weer bekend dat ze dit jaar hun eerste baby verwachten.

Voor het geld hoeft Schweinsteiger alvast niet meer te spelen. Bij MLS-club Chicago verdiende de routinier nog 4,5 miljoen euro. Bovendien drukte hij er nog zijn stempel, want Schweini voerde de Amis voor het eerst sinds 2012 naar de play-offs. Afgelopen seizoen was hij in 24 wedstrijden goed voor 3 goals en 2 assists.

Zijn conditie onderhoudt Schweinsteiger ondertussen met golf en wat tennis, samen met zijn schoonbroer Milosh, broer Tobias (35, sinds afgelopen zomer assistent-trainer bij de amateurploeg van Bayern München, waar hij zelf vanaf 2015 voetbalde) en schoonvader Miroslav. Midden december volgde er dan nog een skireis richting Kitzbühel. En verder verdelen Schweinsteiger en Ivanovic hun tijd tussen de favoriete verblijfsplekken Belgrado, Rome en Londen. Wordt dus vermoedelijk nog vervolgd, met of zonder voetbal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content