Lucas Biglia: straks de bestbetaalde speler van Lazio?

© BELGAIMAGE

Voor de Argentijnse spelmaker Lucas Biglia ligt in Rome een nieuw contract klaar dat hem de bestbetaalde speler van Lazio zou maken.

Het was een minder leuk beeld, toen Lucas Biglia (31) vorige week bij het verlaten van het veld na de thuisnederlaag tegen Chievo bespuwd en uitgescholden werd door een Laziofan. Een paar dagen later was Biglia dan weer dé man op het veld toen Lazio Inter uit de beker wipte. Daarin wacht straks in de halve finale een derby tegen AS Roma.

Tegen Inter was Biglia opnieuw het kompas van de ploeg, voor één keer in een 4-1-4-1-systeem. Hij stond net voor de verdediging, terwijl hij doorgaans de centrale rol vervult in de 4-3-3 waarmee Lazio tot voor een paar weken een van de revelaties in de Serie A was.

Ironisch genoeg is Stefano Pioli de trainer van Inter. Dat was de man die Biglia vorig seizoen, tegen de wil van een aantal andere spelers in, kapitein van Lazio maakte. Een blijk van vertrouwen van de trainer, die later in het seizoen ontslagen werd en vervangen door Simone Inzaghi (nu 40). Die voetbalde een aantal jaar bij Lazio en was er als jeugdtrainer werkzaam toen hij promotie kreeg. Met de huidige prestaties van Lazio komt hij als coach stilaan uit de schaduw van zijn oudere broer Filippo Inzaghi, die momenteel derdeklasser Venezia traint.

Na een aarzelend eerste seizoen 2013/14 is Biglia uitgegroeid tot een van de betere spelers in de Serie A. Transfergeruchten zijn er wel altijd geweest rond de Argentijnse ex-middenvelder van Anderlecht. Na de bekerkwalificatie gaf Biglia aan dat zijn toekomst bij Lazio lag, een teken dat de lang aanslepende contractbesprekingen met de Romeinse club de goeie kant op gaan. Hij zou er binnenkort een nieuw contract ondertekenen tot 2021 met een jaarloon van 2,8 miljoen euro: het dubbele van zijn huidige loon. Daarmee zou hij de bestbetaalde speler van Lazio worden. Dat is nu aanvaller Ciro Immobile die afgelopen zomer voor 8,5 miljoen werd overgenomen van Torino en die 2 miljoen verdient. Biglia komt, samen met een aantal andere spelers, met 1,4 miljoen op een gedeelde tweede plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content