Napoli-trainer Sarri verbiedt pizza’s voor clash met Real

© AFP

Onze Serie A-watcher Geert Foutré merkt hoe heel Napels toeleeft naar de topaffiche tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

‘Ik waarschuw jullie: als ik één vraag krijg over Real, stap ik meteen op’, leidde Napolitrainer Maurizio Sarri zijn persconferentie voor de competitiematch tegen Genoa van afgelopen vrijdag in. Het toont de sfeer die al meer dan een maand in Napels heerst voor de wedstrijden van vanavond in Madrid en op dinsdag 7 maart, wanneer Napoli thuis Real ontvangt. Toen de ticketverkoop voor die match van start ging, waren in minder dan een halve dag 42.000 tickets verkocht. Biljetten voor niet-overdekte plaatsen achter doel, die 50 euro kostten, werden dezelfde dag nog aan 600 euro aangeboden. Voor betere zitjes werd tussen 600 en 1000 euro gevraagd op bepaalde Italiaanse websites, een plaats in de eretribune moest tot 1689 euro kosten.

Wat mag een speler van Napoli eten voor zo’n belangrijke match? In elk geval geen pizza van 24 tot 48 uur voor de wedstrijd. Dat is opvallend, in de stad waar de pizza werd uitgevonden. Ook verboden: cappuccino bij het ontbijt en alcohol bij het eten. Ook geen rood vlees en geen eieren, of een ijsje. Koffie mag, tot drie keer per dag.

Opvallend is dat Dries Mertens nog altijd de voorkeur krijgt als diepe spits, ook al was de Pool Arkadiusz Milik na een zware blessure vorige week weer fit. Afgelopen zomer betaalde Napoli aan Ajax nog 32 miljoen euro voor hem. ‘Deze aanval werkt, en het is niet omdat Milik terug fit is dat we daar iets moeten aan veranderen’, gaf Sarri mee na de 1-7-zege van Napoli bij Bologna, waarna Mertens met zestien goals topschutter werd in de Serie A.

Voor Sarri telt het systeem en het team, niet de transfersom die voor een speler betaald werd. Dat geldt niet alleen voor Milik. Napoli betaalde de voorbije zomer samen 50 miljoen voor het trio Marko Rog-Nikola Maksimovic-Lorenzo Tonelli. Geen van de drie kwam al aan tien wedstrijden in de Serie A. Pas als Sarri op de door drones gemaakte beelden van trainingen ziet wat hij wil zien, krijgt een speler een kans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content