WK futsal: titelverdediger Brazilië verrassend uitgeschakeld door Iran (video)

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Spektakel in het zaalvoetbal (futsal): op het WK in Colombia werd titelverdediger Brazilië al in de 16e finales geëlimineerd door… Iran. Voor vedette Falcao (39) betekent de nederlaag het punt achter zijn carrière.

Niemand die vooraf een cent gaf voor de kansen van Iran en toen Brazilië na 12 minuten spelen al een 2-0 voorsprong had – twee heerlijke treffers van Falcao – leek de strijd al gestreden. Maar een minuut later knalde Tayebi de Iraniërs weer in de match. Na het einde van de reguliere speeltijd stond de verrassende 3-3 op het scorebord, na de verlengingen 4-4. Penalty’s dus en daarin sloegen de Iraniërs de Brazilianen met verstomming: 2-3 en einde verhaal voor de regerende wereldkampioen.

Voor Falcao, een van de vedetten van het zaalvoetbal, betekende de nederlaag meteen het einde van zijn carrière. Hij kreeg na de match ook van de Iraniërs een eerbetoon.

Iran neemt het in de kwartfinales op tegen Paraguay, dat gastland Colombia uitschakelde. Bekijk een samenvatting van de match met de doelpunten.