AA Gent legt andere accenten

© BELGAIMAGE

Na het vertrek van Milicevic, Matton, Marcq en Saief viel de keuze op de ervaren Deen Christiansen, de betrouwbare Noor Rosted en het Nederlandse breekijzer Janga.

Om de zoveel tijd moet je een spelersgroep eens verluchten, de nodige correcties aanbrengen, zeker als je dwingende opdracht luidt om jaarlijks Europees voetbal te halen. Met die basisregel trok Michel Louwagie (62) de wintermercato in. Na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck en de mutatie van Patrick Turcq van sportief manager naar teambegeleider was de algemeen manager weer meer dan ooit betrokken bij het transfergebeuren.

Van de Deen Anders Christiansen (27, Malmö FF, 2021) wordt verwacht dat hij als rustbrenger kan fungeren. Een temporegelaar, die het spel kan versnellen of vertragen indien nodig. Een gemis bij de kampioen van 2015 sinds het vertrek van Sven Kums. Christiansen veroverde de afgelopen twee seizoenen de titel in Zweden. De middenvelder werd er ook uitgeroepen tot speler van het jaar.

De Noorse rechtsvoetige verdediger Sigurd Rosted (23, Sarpsborg 08, 2021) kan Stefan Mitrovic vervangen aan de linkerkant. Zijn medische testen waren enorm goed, de jeugdinternational beschikt over een goede inspeelpass, blijkt snel en kopbalsterk.

De Nederlandse stormram Rangelo Janga (25, FK AS Trencín), een international uit Curaçao, kan net zoals Kalifa Coulibaly in het verleden fungeren als breekijzer door zijn gestalte en efficiëntie op flankvoorzetten.

Doelman Anthony Swolfs (20, YR KV Mechelen) geldt als versterking in de breedte.

‘De richtlijnen zijn duidelijk’, zegt voorzitter Ivan De Witte. ‘Wij willen onze trainer voor een stuk volgen, want we spelen niet meer in hetzelfde tactische systeem als vroeger. Sommige spelers die vroeger onmisbaar leken, kwamen minder aan bod. Hen houden tegen hun zin, had dan ook geen enkel nut. We probeerden een constructieve oplossing te vinden. Daardoor krijg je nu andere accenten inzake rekrutering. Al die jongens werden uitvoerig gescout. Ik ben overtuigd van hun mogelijke toegevoegde waarde.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content