Club Brugge begaat ook op tweede kerstdag geen misstap

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Blauw-zwart klopte Excel Mouscron met 4-2 op de laatste speeldag voor de winterstop.

Club Brugge moest met een achterstand de rust in nadat Benjamin van Durmen had gescoord voor de bezoekers uit Henegouwen. Blauw-zwart was niet bij machte om Les Hurlus in de eerste helft te bedreigen.

Dat deed de autoritaire leider wel in de tweede helft. De Brugse druk leverde een snelle gelijkmaker op via Anthony Limbombe. Assistkoning en topfavoriet voor de Gouden Schoen Ruud Vormer trapte Club vanaf de strafschopstip op voorsprong, maar Bruno Godeau bracht Mouscron opnieuw langszij. Club stelde echter snel orde op zaken, Abdoulay Diaby (71. en 90.+2) drukte de Henegouwse hoop helemaal de kop in.

Blauw-zwart heeft voorlopig 14 punten voorsprong op Charleroi, dat om 18 uur nog tegen Zulte Waregem speelt. Moeskroen blijft zevende.

Degradatiestrijd

Gelijktijdig met Club Brugge – Mouscron vonden nog twee wedstrijden plaats: rode lantaarn Eupen nadert na een 1-0 zege tegen Waasland-Beveren tot op twee punten van KV Mechelen, dat met 2-0 onderuit ging in en tegen Lokeren.

Waasland-Beveren blijft negende, Lokeren rukt op naar de elfde plaats en verdrijft vlak voor de winterstop het degradatiespook.