‘Indruk ontstaat dat Coucke zich met Callant vooral tijd heeft gekocht’

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Met Peter Callant (51) verkoopt Marc Coucke (53) KV Oostende aan iemand die hij goed kent en met wie hij al jaren samenwerkt. ‘De feitelijke machtsoverdracht is op 24 februari, maar de financiële machtsoverdracht zal vermoedelijk later pas volgen’, zegt Peter T’Kint, die voor Sport/Voetbalmagazine de persconferentie bijwoonde.

Peter Callant is een 51-jarige verzekeringsmakelaar en financieel adviseur uit Knokke-Heist, en iemand met wie Marc Coucke al jarenlang bevriend is en samenwerkt. Hij neemt op 25 februari – enkele dagen vroeger dan gepland, Coucke zou aanvankelijk pas op 1 maart de overstap naar RSC Anderlecht maken – KV Oostende over. Dat is aangekondigd op een persconferentie in de Versluys Arena. Journalist Peter T’Kint van Sport/Voetbalmagazine woonde die bij.

Is met Peter Callant de toekomst van KV Oostende verzekerd?

Peter T’Kint: ‘De lokale verankering van de club is alvast verzekerd. Dat is al heel wat in tijden van clubs die één na één in buitenlandse handen vallen, zonder dat duidelijk is wat die ermee van plan zijn – denk aan STVV, Excel Mouscron, KV Kortrijk enzovoort. Hier is dat wel duidelijk. Callant is een vriend van Coucke, met een hart voor de sport en voor KV Oostende. Hij is al heel lang bij de club betrokken. Dat is een goede zaak. Hij wil de lijn doortrekken.’

Goede vrienden, zeg je. Is Coucke dan wel echt weg?

‘Officieel wel, in de praktijk is dat niet helemaal zeker. Coucke en Callant werken al 25 jaar samen. Het is ook nog niet duidelijk hoeveel procent van de aandelen hij verwerft, op de persconferentie was er sprake van “tussen de 60 en 80 procent”.

‘De indruk is toch dat Coucke zich met Callant vooral tijd heeft gekocht om te zoeken naar een manier om de toekomst van KVO te verzekeren. De machtsoverdracht is aangekondigd voor 24 februari, KV Oostende-STVV is de laatste thuiswedstrijd die Coucke bijwoont, op 25 februari maakt hij zijn blijde intrede in het Constant Vanden Stock-stadion tijdens Anderlecht – Moeskroen. De financiële machtsoverdracht daarentegen zal vermoedelijk pas later volgen.

‘Er zal gesuggereerd worden dat Callant een stroman van Coucke is, zover wil ik niet gaan. Wel zullen ze wellicht nog samen naar oplossingen zoeken voor de aandelen.’

Gaat KVO zijn ambities bijsturen volgens jou?

‘Callant heeft gezegd dat hij op zijn minst het huidige niveau wil handhaven en die ambities zijn gewettigd. Hij sprak ook van het budget op te trekken. Het ziet er dus niet meteen naar uit dat KV Oostende het zwakke broertje van de Jupiler Pro League wordt’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content