KV Kortrijk imponeert sinds de trainerswissel en dat is geen toeval

© BELGAIMAGE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Met een nieuwe technische staf onder leiding van Glen De Boeck won KVK 5 van zijn 7 wedstrijden.

Na de trainerswissel op 8 november behaalde KV Kortrijk 9 punten op 15 (na 11 op 42 ervoor) en plaatste het zich met zeges tegen FC Antwerp (1/8 finale) en AA Gent (1/4 finale) voor de 1/2 finale van de beker. Ook opvallend: in 7 wedstrijden (waarvan 5 op eigen veld) maakte het 18 goals, terwijl het daarvoor in 14 competitieduels maar 13 keer scoorde. Na de lange zwanenzang van Iannis Anastasiou zorgde Glen De Boeck met de nieuwe assistenten Lorenzo Staelens, Wouter Vrancken en Karsten Vandendriessche voor eennieuwe spirit en met een reeks ingrepen voor een hoger rendement:

– Installeerde een vertrouwd spelsysteem: 4-2-3-1.

– Haalde Idir Ouali uit de B-kern, waar de ontgoochelde Franse Algerijn na een discussie met Anastasiou in verzeild was geraakt, en speelde hem uit als snelle en vaardige flankspeler, waar hij beter rendeert dan als tweede centrumspits of als middenvelder in een ruit (onder de vorige coach). Ouali scoorde sindsdien al drie keer. Een meerwaarde.

– Schonk Jérémy Perbet het vertrouwen als enige centrumspits (ten nadele van de Pylyp Budkivskyi) en die bedankte hem daarvoor met zijn eerste twee competitiegoals van het seizoen én met twee goals in de beker. Een meerwaarde.

– Verplaatste Teddy Chevalier naar de rechterflank. Probeerde hem eerst op 10, in de rug van Perbet, op de positie van offensieve middenvelder, maar daar had hij het als spits met doelinstinct moeilijk met de verdedigende keuzes die hij bij balverlies moest maken. Intussen is Chevalier zeer verdienstelijk infiltrerend vanaf rechts, met een defensief sterke back als Lucas Rougeaux in zijn rug en met een gedisciplineerde 10 met een groot loopvermogen als Abdul Ajagun naast zich. Vier goals in vijf competitiewedstrijden sinds de trainerswissel. Een meerwaarde.

– Speelde linksback YevhenMakarenko uit als tweede verdedigende middenvelder naast HannesVan Der Bruggen (en zette middenvelder KristofD’haene linksback). De Oekraïner ontpopte zich daar inmiddels tot een revelatie door zijn balvastheid en rust aan de bal. Zaterdag tegen KV Mechelen haalde hij mee HassaneBandé uit de wedstrijd. Een meerwaarde.

– Zette BennardKumordzi rechts in plaats van links centraal in de verdediging en daar voelt de Ghanees zich merkelijk beter. Een meerwaarde.

KV Kortrijk is intussen in vijf speeldagen van de voorlaatste naar een met Zulte Waregem gedeelde elfde plaats opgeklommen en vergrootte de kloof met het laatst geklasseerde Eupen van 1 tot 7 punten. Vóór de winterstop speelt het nog op verplaatsing bij Racing Genk (zaterdag) en thuis tegen Standard (volgende week woensdag). Van de vele geblesseerden zijn ondertussen alleen nog Christophe Lepoint, Elohim Rolland en Tyron Ivanof niet wedstrijdfit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content