Wout van Aert maakt reclame voor eigen veldritploeg

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Terwijl hij overhoop ligt met zijn team Crelan-Willems Veranda’s over de gebruikte Feltfietsen, maakt Wout van Aert dezer dagen ook reclame voor zijn éígen veldritploeg.

Het zal aandachtige kijkers misschien zijn opgevallen, afgelopen zondag na de Flandriencross in Hamme. Wout van Aert droeg geen pet van Crelan-Willems Veranda’s – al dan niet toevallig, gezien de spanningen binnen zijn ploeg -, maar van Team 2275, met een gorilla als afbeelding en met Vincere Insieme’ (‘Samen Winnen’, het motto van de voormalige Mapeiploeg) als onderschrift.

Voor de cross had de Kempenaar al getweet: ‘Vandaag is het echt D-day. BK masters & amateurs in Lille. Succes Kristof, Kenny & Arne #team2275#bklille.’ Met een bijgevoegde foto waarop Van Aert in 2016 zijn eerste Belgische proftitel veroverde, ook in Lille – een van de kantelpunten in zijn carrière.

‘Kristof, Kenny & Arne’, zijn Kristof Cop, Kenny Geluykens, en Arne Daelmans, leden van het Team 2275 dat de eerste twee crossers samen met hun vriend Wout Van Aert in het voorjaar van 2016 opgericht hebben. Cycling Team Kessel waar Cop (de vaste mecanicien van Wout van Aert) en Geluykens als amateur/master voor reden, hield immers op te bestaan.

Met steun van de Belgische profkampioen gingen ze op zoek naar eigen sponsors. Zo werd Team 2275 geboren, genaamd naar de postcode van Lille, de Kempense gemeente waarvan Cop, Geluykens en Van Aert afkomstig zijn. De ploeg staat op naam van de bvba van Wout van Aert en heeft ook een eigen facebookpagina.

De succeswensen van Wout van Aert brachten geluk, want Kenny Geluykens en Arne Daelmans behaalden in Lille de Belgische titel bij de masters A en B, Kristof Cop veroverde brons bij de amateurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content