Eén target: niet laatste eindigen

© BELGAIMAGE

Na de 6 op 36 onder Peter Maes behaalde interim Arnar Vidarsson een onverhoopt punt door een 1-1-gelijkspel op Anderlecht. Tacticus Trond Sollied had daarbij al de pionnetjes gezet, maar werd nadien geconfronteerd met een harde realiteit: zijn team kan toch o zo moeilijk winnen. Sinds zijn aantreden lukte het amper tweemaal in acht duels, met zeges tegen KAS Eupen en STVV. Na ook nog een 2-2-gelijkspel tegen KAA Gent, waarbij een 2-0-voorsprong in de slotfase verloren ging, moest de 59-jarige Noor zich bij de winterstop tevreden stellen met een magere 7 op 24 én de laatste plaats.

Eén target: niet laatste eindigen

Ten koste van alles wil voorzitter Roger Lambrecht de zestiende stek ontlopen. Sollied vatte het filosofisch samen: ‘De stap om eindelijk drie punten te pakken, is voor ons als de Himalaya beklimmen, namelijk een heel grote.’ Echt weggespeeld werd Lokeren nooit en veel tegendoelpunten slikt het team ook niet, omdat er met doelman De Wolf en het centrale duo Filipovic-Deschacht defensief iets stevig staat. Veelzeggend is het dat Miric, samen met Terki, clubtopschutter is. De rechterflankspeler depanneerde diep voorin, omdat Saroka en Jovanovic kwalitatief te licht wegen. Door het inslijpen van looplijnen en vaste automatismen werden er de laatste wedstrijden meer doelkansen afgedwongen. Aan inzet, positieve energie en goede bedoelingen ligt het niet. Met 19 goals in 21 duels beschikt de ploeg over de op één na slechtste aanval. Enkel Mouscron doet minder goed met slechts 16 treffers. En die staan als vijftiende amper drie punten voor Lokeren. Hoop doet leven.

Eén target: niet laatste eindigen
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content