FC Internazionale

© BELGAIMAGE

tactiek

Slechts één speler kreeg Spalletti niet: spelverdeler Modric van Real. Daardoor mist Inter een echte motor op het middenveld. Van de zeven aanwinsten worden er een aantal in de basis verwacht. De doelman ( Handanovic) en de diepe spits ( Icardi) zijn dezelfden als vorig jaar in de 4-2-3-1 die de trainer hanteert. Achterin blijft alleen Skriniar centraal over. Naast hem komt De Vrij, transfervrij overgekomen van Lazio. Gratis kwam ook linksachter Asamoah van Juventus. De nieuwe rechtsachter is de Kroaat Vrsaljko (ex-Atlético Madrid).

FC Internazionale

Voor de verdediging kan Spalletti voor de CL geen beroep doen op international Gagliardini die vanwege de Financial Fair Play uit de CL-selectie viel. De Spanjaard Borja Valero wordt zo weer belangrijk. Hij krijgt de Kroatische WK-ganger Brozovic naast zich. Voor dat duo staat op links Perisic. Centraal achter de diepe spits komt de duurste aanwinst: Nainggolan (38 miljoen). Op rechts voetbalt Politano of de Senegalees Keita. Voorin is het uitkijken of de Argentijnse nieuwkomer Martínez (20 jaar, kostprijs 25 miljoen) de revelatie kan worden.

FC Internazionale

smaakmaker : MAURO ICARDI

Een van de vele toppers die het WK aan zich zag voorbijgaan. Maar wat wil je ook als je concurrenten Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín heten en je niet echt uitblinkt in goed gedrag? In Milaan hebben ze daar geen problemen mee. De Argentijnse spits is er dan ook stilaan een legende aan het worden, met meer dan 150 competitiewedstrijden en 100 goals.

FC Internazionale
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content