Focus op bekerfinale en play-off 1

© BELGAIMAGE

De bekerpartij bij STVV, waarin de Buffalo’s het glansrijk haalden met 1-3 en zich plaatsten voor de halve finales van de Croky Cup, wordt aanzien als dé referentiewedstrijd. Op het kunstgras van Stayen toonde het team waar de Deense coach Jess Thorup – die Yves Vanderhaeghe opvolgde begin oktober – op hamert: een hoge pressing, kort combinatievoetbal over de grond, via draaischijf Vadis Odjidja, optimaal gebruik maken van de flanken (met eindelijk Jean-Luc Dompé), opportunisme voor doel en een stabiele verdediging met Dylan BronnSigurd Rosted.

Focus op bekerfinale en play-off 1

Die lijn werd doorgetrokken tegen Cercle Brugge (4-1-winst) en KRC Genk (3-1-verlies), waar KAA Gent na rust vooral fysiek ten onder ging. Dat werd een werkpunt op de oefenstage in Spanje, wist Thorup als kampioenenmaker van FC Midtjylland toen al. De eigen selectie had hij toen al uitvoerig onder de loep genomen en ingekrimpt, met als pijnpunten: het gemis van een balvaste diepe spits, want de mentaal fragiele Roman Jaremtsjoek haalt niet meer de statistieken van vorig seizoen. Te afhankelijk was zijn team van flitsen van Giorgi Tsjakvetadze en de conditie van Vadis, de noodzakelijke meerwaardebrenger. Stallone Limbombe kon geen constant niveau aanhouden, ondanks mooie statistieken, en verdween geruisloos naar de bank.

Focus op bekerfinale en play-off 1

Eind deze maand moet KV Oostende voor de bijl, voor de bekerfinale op 1 mei (tegen YR KV Mechelen en Union SG). En Thorup zal qua puntenaantal beter moeten doen dan zijn voorlopige 17 op 33 om een play-off 1-plaats te veroveren.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content