In misschien wel de belangrijkste maanden uit het clubbestaan steunt Sporting Lokeren op een jonge bestuursploeg, enthousiast maar weinig ervaren.

Eind augustus werd sportief directeur Willy Reynders bedankt voor bewezen diensten, enkele maanden later gooide CEO Frederic Schroyens de handdoek. Hun vertrek werd intern opgevangen, met ex-stagiairs nu op managementpostjes. Dat heeft veel te maken met het machtsvacuüm waarin Sporting Lokeren zich bevindt: ingegeven door de sportieve malaise en supportersprotesten maakte Roger Lambrecht (87) voor zichzelf uit dat dit zijn laatste seizoen wordt als voorzitter van de Waaslanders. Lambrecht is daardoor niet geneigd nog veel te investeren in personeel. Aanvankelijk gold dat ook voor transferinvesteringen, maar de bandenmagnaat weet dat zijn club straks weinig waard zal zijn als ze degradeert naar 1B.

Wie moet zich echter in deze belangrijke wintermercato met de transferdossiers bezighouden bij de rode lantaarn? Want ook Peter Maes, die veel vertrouwen genoot van Lambrecht, loopt er niet meer rond. Blijven over: Trond Sollied, eind oktober aangeduid als vervanger van Maes, trouwe T2 Arnar Vidarsson en Thomas Bernaert. De amper 26-jarige Bernaert deed de voorbije vijf jaar ervaring op als assistent van Willy Reynders en HR-verantwoordelijke Herman Stijlemans. Contractafhandelingen kent hij, maar zijn netwerk is uiteraard beperkt. ‘Niet nodig, makelaars weten mij snel te vinden’, liet een zelfverzekerde Bernaert optekenen tijdens de winterstage in Spanje. Onder meer Teddy Chevalier, Idir Ouali en Geoffry Hairemans werden gepolst, geen van hen hapte toe. Pas op het einde van de stage werd met Jakub Reznicek, afgelopen zomer al in beeld bij Lokeren, de zo broodnodige nieuwe spits gecontracteerd. Al is de vraag of een dertigjarige Tsjech die nog nooit buiten zijn landsgrenzen speelde en amper Engels spreekt, meteen rendement kan brengen. Een gok dus.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content