Sport/Voetbalmagazine nr. 11 | 13 maart 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

Kylian Hazard: 'Zonder mijn familienaam was ik niet zo ver geraakt'

Kylian Hazard, de nummer drie van de bekendste Belgische voetbalfamilie, heeft nu ook zijn eigen voornaam. Fasten your seatbelts voor een doldwaas maar eerlijk gesprek over zijn periode in een Frans opleidingscentrum, zijn eerste liefde Stade Brainois en zijn voornemen om een frietkraam te openen.

KYLIAN HAZARD

Worden 57 matchen KRC Genk fataal?

Geen Belgische eersteklasser zal eind dit seizoen meer matchen afgewerkt hebben dan KRC Genk. Wat zegt dat over de titelkansen van de Limburgers?

FOOT

Eendagsvlieg

Dit keer knokken Beerschot Wilrijk en KV Mechelen om de promotie, veertig jaar geleden steeg outsider Sporting Hasselt onverwacht naar eerste.

FOOT

Plus/min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Bye bye Pozuelo

In volle titelstrijd heeft Genk alsnog beslist om zijn meesterbrein te laten gaan. Alejandro Pozuelo was naar Genk gekomen om zijn verleden achter zich te laten en neemt afscheid van Limburg om zijn toekomst te verzekeren.

ALEJANDRO POZUELO

'Mijn huidige job is veel uitdagender dan mijn laatste jaren als speler'

Sinds Wim De Decker twee jaar geleden Antwerp naar 1A loodste, gaat het loeihard met de club. Ze knokte zich nu zelfs naar play-off 1. 'En het Antwerp van vandaag is maar een tussenstap.' De Decker liet het hoofdtrainerschap na zijn stunt weer los, maar bleef wel op de Bosuil als assistent.

WIM DE DECKER

'Het belangrijkste is de dialoog met de supporters aangaan'

Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord voor wie voetbal passie is. Oud-cipier Christelle Ravet is evenwel meer begaan met het goede verloop van een match dan het spel zelf. Ze is assistent-veiligheidsverantwoordelijke bij 1B-club AFC Tubize.

SPORTVROUW

Uit de pers

Riskeert Manchester City een Europese ban? Via Football Leaks kreeg Der Spiegel informatie over zaken die door de UEFA en de Premier League verboden zijn.

COSMOS

De droom van Aulas

In de competitie is PSG te sterk, maar Europees kan Olympique Lyon zich al stuntend uitleven. Wordt Barcelona het volgende slachtoffer?

COSMOS

Ajax: voetbal als kunstvorm

Het artistieke en frivole karakter van Amsterdam weerspiegelt zich ook in het spel van Ajax. Met technische superioriteit imponeerde het vorige week op Real Madrid en bracht daarmee ook hulde aan Johan Cruijff.

AJAX

'Zonder balans ben je als ploeg nergens'

Na een turbulente herfst valt Bayern München weer in de juiste plooi. Het dichtte de kloof op Dortmund en wil woensdagavond ten koste van Liverpool de kwartfinales bereiken in de Champions League. Trainer Niko Kovac bleef rustig, ook toen hij in de vuurlijn van de kritiek terechtkwam.

NIKO KOVAC

De max

Eigenzinnig, compromisloos en uitzonderlijk getalenteerd, die woorden worden vaak in één zin met Max Verstappen (21) gebruikt. Portret van een Belgische Nederlander die in Monaco woont.

F1 - MAX VERSTAPPEN

De harde kern van het WZC

Ook jongens van 70, 80 en 90 laten zich nog graag meeslepen in extatische clubliefde. Als het moet, glippen ze daarvoor zelfs even stiekem het woonzorgcentrum buiten. 'Zonder hier iets te zeggen vertrok ik naar de titelviering.'

DOCUMENT