Sport/Voetbalmagazine nr. 38 | 19 september 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Dubbelgesprek Van Damme-Hairemans (Antwerp): 'Wij zijn een bende klootzakken'

Web weergave

PLUS/MIN

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Intuïtieve straatrat

Laurent Verbiest, Wilfried Puis, Pol Gernaey, Peter Creve, Jan Simoen en... Birger Verstraete: opgegroeid/gevoetbald in Oostende én Rode Duivel. Een terugblik op het bonkige parcours van de pocketmiddenvelder van KAA Gent.

BIRGER VERSTRAETE

'Gojko liep achter de bal, zijn grote broer achter de meiden'

Zijn oudere broer Milorad was voorbestemd om de voetbaltrots van de familie te worden, maar het was Gojko Cimirot die het tot topvoetballer schopte. Op bezoek in Trebinje, waar de carrière van de 25-jarige Standardmiddenvelder een hoge vlucht nam.

DE ROOTS VAN GOJKO CIMIROT

Laurens De Bock

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

'Van het WK heb ik bijna geen match gemist'

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Jessica Loo, marketingassistente en verantwoordelijke sociale media bij KAS Eupen.

JESSICA LOO

Zulte Waregem: 'Wij dromen niet, wij hópen'

Ze zijn de Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe van Zulte Waregem, alleen treden ze minder voor het voetlicht. Dat hoeft voor CEO Eddy Cordier en hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert ook niet. 'Niet ons ego, maar de clúb is belangrijk.' Ook na de slechtste competitiestart ooit willen ze zich niet laten leiden door emoties. Een dubbelgesprek over verleden, heden en toekomst van hun Essevee.

EDDY CORDIER en TONY BEEUWSAERT

Vuelta: het begin van een generatiewissel

Met zijn triomf in de Ronde van Spanje zorgde Simon Yates voor een Britse grand slam in de drie grote rondes van dit jaar. Dat is niet de enige opvallende vaststelling. Tien zaken die u nog mag/moet onthouden na de Vuelta 2018.

SPORT

De meest memorabele momenten van de Ryder Cup golf

Geen Nicolas Colsaerts of Thomas Pieters deze keer om België in de schijnwerpers te zetten tijdens het meest gemediatiseerde golfevenement ter wereld: de Ryder Cup. Niettemin blijft de tweejaarlijkse krachtmeting tussen de VS en Europa een onuitputtelijke bron van memorabele verhalen. Een bloemlezing.

DOCUMENT