Sport/Voetbalmagazine nr. 45 | 7 november 2018

Web weergave

Adrien Trebel: 'Mijn leven bestond uit pijnstillers, acupunctuur en yoga'

Adrien Trebel zag de voorbije twee maanden zo zwaar af door een blessure aan de buikspieren dat hij een operatie overweegt. Voor het eerst praat de aanvoerder van Anderlecht openlijk over zijn dagelijkse strijd tegen pubalgie, de integriteit van Marc Coucke en zijn vriendschap met Mogi Bayat.

INTERVIEW

De druk verhoogt bij Waasland-Beveren

Na veertien speeldagen nog maar één keer gewonnen: het is elke week bang achterom kijken voor Waasland-Beveren. 'De kunst is nu om rustig te blijven.'

FOOT

Eupen gaat voor vroege redding

Met zestien punten uit veertien wedstrijden lijkt Eupen zich, ondanks de nederlaag van zondag, dit seizoen verrassend snel te zullen redden.

FOOT

Plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

... lekker anoniem de zotte doos kunnen zijn

Belgian Cat Julie Vanloo (25) trok mee naar Madrid voor het CL-duel van haar Club Brugge tegen Atlético, maar de basketspeelster wordt ook in het Jan Breydelstadion wel vaker herkend. 'Tijdens play-off 1 ben ik hier terug.'

CLUBLIEFDE IS...

FC Passendale

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Jelle Vossen

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

1B: Bobbejaanland, Bokrijk en de buitenlanders

Nog nooit was de spanning zo te snijden in 1B, waar KV Mechelen afstevent op de eerste periodetitel. In de voormalige tweede klasse strijden acht profclubs voor één promotieticket. 'Je moet echt eens komen kijken in 1B. Je zal niet in slaap vallen.'

VOETBAL IN 1B

Ajax hofleverancier in Europa

Geen clubs met meer zelf opgeleide spelers in de voornaamste 31 Europese competities dan Ajax, gevolgd door Dinamo Kiev en Partizan Belgrado.

COSMOS

De FIFA speelt weer vals

Voorzitter Gianni Infantino hielp Manchester City en PSG de regels te omzeilen die hij zelf geïntroduceerd had.

FIFA

'Hier is geen plaats meer voor zakkenvullers'

Zeven jaar zonder prijs, dat is een zeer lange periode voor een topclub. Het geduld van de Spiroubestuurders is op: ditmaal zijn zij het die de druk opvoeren en een trofee vooropstellen. De toptransfer van Axel Hervelle moet die ambities kracht bijzetten.

SPIROU CHARLEROI

Voetbal in de Groote Oorlog: 'Ieder bataljon had zijn eigen elftal'

Zondag is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog officieel eindigde. Tijdens die 'Groote Oorlog' rolde de bal veelvuldig, zowel in bezet België als achter het front. Maar na de Wapenstilstand van 11 november 1918 zagen de grote Belgische clubs van die tijd verscheidene talenten niet terugkeren.

DOCUMENT