Sport/Voetbalmagazine nr. 06 | 6 februari 2019

Web weergave

Royal Antwerp FC heeft een imagoprobleem

Na een anonieme klacht van een ploeg uit 1A moet László Bölöni zich verantwoorden voor zijn kritiek aan de VAR na Antwerp-Standard. Hij riskeert een boete van 5000 euro.

FOOT

Het sprookje van Lommel SK

TOEN - NU: Wekelijks toetsen wij een actuele gebeurtenis aan het verleden. KV Mechelen plaatste zich vorige week dinsdag voor de finale van de beker van België. Het is geleden van 2001 dat zoiets nog eens lukte voor een tweedeklasser. Dat was toen Lommel SK.

FOOT

Plus/Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Alessio Castro Montes

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

... Antwerpstickers op je hoofdtelefoon plakken

De collega's van Vincent Fierens (26) bij Qmusic weten dat Antwerp een bijzondere plaats heeft bij de presentator van F.C. Fierens, van maandag tot donderdag te horen tussen 19 en 22 uur. 'Ik leerde mijn lief kennen in de periode dat de club bijna failliet ging.'

CLUBLIEFDE IS...

De soldaat die spits werd

Eigenlijk was zijn leven uitgestippeld richting een carrière in het leger of bij de politie, maar schieten doet Gouden Stier Mbwana Ally Samatta (26) dezer dagen alleen richting doel. Over opgroeien in Tanzania en de dromen van de spits van KRC Genk: een monoloog met soms een nostalgisch randje.

MBWANA ALLY SAMATTA

Transferitis

Een compleet overzicht van de wintermercato, die voor de Jupiler Pro League afsloot op 31 januari om middernacht.

MERCATO

ES Mominoise

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Portret van Yannick Bolasie: rap, voetbal en gratis hamburgers

Yannick Bolasie heeft niets gemeen met de supertalenten uit de Premier League die van jongs af gepamperd worden. De nieuwe aanvaller van Anderlecht is het voorbeeld van de selfmade speler die zich heeft kunnen handhaven in het hypercompetitieve Britse voetballandschap.

YANNICK BOLASIE

Dé familieclub

Morgen/donderdag ligt een speciaal nummer van Sport/ Voetbalmagazine in de rekken: op zoek naar de ziel van 20 Europese topclubs. Hier alvast een voorsmaakje: Juventus. De Italianen, die met de vingers in de neus de Serie A domineren, nemen het in de 1/8 finales van de Champions League op tegen Atlético Madrid.

JUVENTUS

Girona, het kleine broertje van Manchester City

Tien dagen geleden ontving Girona zijn illustere buur Barça. Ei zo na was die match gespeeld in Miami, duizenden kilometers ver. Dit is het verhaal van een club die deels behoort aan Manchester City en de broers Guardiola en met Carles Puigdemont als een van de ferventste fans.

GIRONA FC

Londen 2012 was toch niet zo proper

De dopingstalen van de Olympische Spelen in Londen worden nog bewaard tot 2022, maar de teller staat nu al op 116 positieve gevallen. Een olympisch record.

SPORT

Bart Swings: 'Ik ben een pósitieve denker geworden'

#SwingsOnWings is de baseline van de sociale media-accounts van Bart Swings (27). Op die vleugels wil hij na zijn olympisch zilver op de massastart vanaf donderdag ook op het WK afstanden vliegen. In de overtuiging dat zijn plafond nog niet bereikt is.

BART SWINGS