Sinds vorige week ligt de nieuwe veldritgids van Sport/Wielermagazine in de rekken.

Veldritfans kunnen zich weer in de handen wrijven, niet alleen omdat het veldritcircus na een passage in de VS is neergestreken in Vlaanderen, maar ook omdat Sport/Wielermagazine weer uitpakt met een veldritgids, de ideale handleiding die u door het crossseizoen moet loodsen. Met alle praktische info, maar vooral met exclusieve interviews, portretten en reportages. Zo is er een lang gesprek met dé koning van de vorige winter, Mathieu van der Poel. De Nederlander vertelt over hoe hij zijn sport beleeft, als een volbloedprof – een beeld dat van hem te weinig opgehangen wordt. Van zijn grote rivaal, Wout van Aert, maakten we een levensverhaal, waaruit blijkt hoe sterk ook diens drive en wil is.

Toon Aerts en Laurens Sweeck, vertellen in een dubbelinterview hoe zij met hun wapens de Grote Twee proberen te bekampen, maar daar geen frustraties aan overhouden als dat niet lukt. Een ander vrolijk dubbelgesprek hebben we met Lars van der Haar en zijn koersende vriendin Lucy Garner gevoerd. Emotioneler is dan weer de babbel met Jolien Verschueren, de renster die herstelt van een hersentumor en moed put uit haar geloof. Ook collega en wereldkampioene Sanne Cant legt haar ziel bloot in een uitgebreid interview. Verder blikken Paul Herygers en Jurgen Mettepenningen, de manager van Marlux-Bingoal, vooruit op het veldritseizoen. En vertelt veldritfotograaf Peter Deconinck zijn strafste anekdotes.

Daarnaast volgden we ploegmanager Sven Nys en zijn Telenet Fidea Lions een dag, gingen we op bezoek in veldritgemeente Overijse en trokken we naar Brussel, waar komende winter op de VUB-campus een nieuwe cross georganiseerd wordt. We blikken ook terug op de roemrijke carrière van Eric De Vlaeminck, en portretteren ook het Britse toptalent Tom Pidcock. Tot slot maakten we een ranglijst op van de twintig beste veldrijders aller tijden.

In totaal 114 pagina’s leesplezier, sinds vorige week verkrijgbaar in de krantenwinkel, voor 5,95 euro.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content