Dankzij een gelijkspel bij Charleroi vergroot Waasland-Beveren (15e) de kloof met Lokeren (16e) tot 8 punten. De redding komt in zicht.

Met Franko Andrijasevic als nieuwe nummer tien en Nana Ampomah als diepe spits slaagde Waasland-Beveren erin tot 0-2 uit te lopen in Charleroi, om vervolgens op 2-2 uit te komen. Voor de boys van Custovic na de 1-1 tegen Cercle Brugge het tweede gelijkspel op rij. Een paar uur later bleek dat Lokeren verloor, zodat de kloof weer wat groter werd.

De keuze voor Andrijasevic, gehuurd van KAA Gent, was er een voor minimaal risico, op financieel vlak en op het vlak van de aanpassing. De Waaslanders wilden iemand die de competitie kende. Andrijasevic mist alleen wat wedstrijdritme, maar dat valt in te halen, was de redenering. In Charleroi werd hij gekoppeld aan Ampomah in de spits. Die moet blijven tot komende zomer, dat besliste de raad van bestuur vorige week. Verwacht wordt dat hij komende zomer de club heel wat geld oplevert.

Langzaam wordt het volgende seizoen voorbereid. Met Anderlecht moest voor eind januari onderhandeld worden over de toekomst van Davy Roef. De club bereikte een akkoord met de Brusselaars om de optie die het heeft, tot 20 maart te verlengen. Dan is de reguliere competitie afgelopen en weet Roef of de ploeg in 1A blijft of niet. En dan kan met de doelman worden onderhandeld over een langer verblijf en met Anderlecht over een transfersom.

Hopelijk/misschien is er tegen dan ook duidelijkheid over het vermeende omkoopschandaal waarbij Waasland-Beveren en KV Mechelen zijn betrokken. Voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs werden daarover al door de KBVB gehoord. Gisteren/dinsdag was het de beurt aan zeven andere bestuursleden van de club. Zij moesten, elk met een half uur tijdsverschil, komen uitleggen of ze van iets wisten. In het kader van de affaire Propere Handen nam het gerecht ook wat documenten in beslag. Die worden op dit moment onderzocht.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content