'Dit zijn 6 lessen die bedrijven kunnen trekken uit het succes van Ajax'

Vrije Tribune

Op de valreep geen Champions League-finale, maar Ajax was - zonder suikeroom uit een oliestaat - met relatief beperkte middelen de grootste en rijkste Europese clubs de baas. Pieter Jansen van BoldData, data-expert én Ajax-fan, ziet zes lessen die andere organisaties kunnen trekken uit het succes van de Amsterdammers.

'Wanbeleid maakt voetbalclubs tot prooi voor buitenlandse overnemers'

Kris Verbert

De stichters van iedere voetbalclub waren lokale mensen die gewoon samen wilden sporten. Mochten ze weten wat er nu met hun clubs gebeurt, ze draaiden zich om in hun graf, schrijft fairplay-expert Kris Verbert naar aanleiding van de nakende buitenlandse overname van Lommel SK.

'Ik zie de jeugdopleiding in het voetbal niet positief evolueren'

Marianne Van Hoof

Marianne Van Hoof, tot vorig seizoen coördinator onderbouw bij Berchem Sport, maakt zich zorgen en kroop in haar pen: over de afschaffing van U17 Elite, vroege specialisatie en lidgeld van jeugdvoetballertjes dat almaar opslaat om de spelers van de eerste ploeg te kunnen blijven betalen.

'Echte flandriens gooien geen afval op de grond'

Johan Museeuw & Koen Van den Heuvel (CD&V)

Drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen Johan Museeuw en Vlaams minister van Omgeving en Natuur Koen Van den Heuvel (CD&V) roepen wielerfans op om geen afval achter te laten aan de kant van de weg.