Sporting Kompany

Alain Eliasy

Vincent Kompany is back in town en verwierf in één klap de controle over Anderlecht. Het verhaal van een goed getimede mediabuzz.

Ook Waasland-Beveren vraagt vrijspraak: 'Nooit matchfixing plaatsgevonden'

In een uitvoerig betoog van anderhalf uur pleitte advocaat Kristof De Saedeleer niet alleen voor de onontvankelijkheid van de degradatievordering tegen Waasland-Beveren, hij probeerde de Geschillencommissie Hoger Beroep er ook van te overtuigen dat er nooit matchfixing heeft plaatsgevonden. 'We vragen de vrijspraak over de hele lijn.'

Leandro Trossard beboet voor homofobe uitspraken

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Leandro Trossard (24) een officiële waarschuwing en een boete gegeven naar aanleiding van zijn homofobe uitspraken tijdens de kampioenenviering van Racing Genk.

Formule 1-legende Niki Lauda (70) overleden

Voormalig autocoureur en Formule 1-legende Niki Lauda is overleden. De Oostenrijker stierf maandag vredig op 70-jarige leeftijd, omringd door zijn naasten. Dat heeft zijn arts Walter Klepetko dinsdagochtend gezegd. Ook de familie van de autocoureur bevestigde het overlijden.

Johan Verbist is niet langer scheidsrechtersbaas

Johan Verbist is niet langer scheidsrechtersbaas bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De twee partijen hebben in onderling overleg besloten de samenwerking stop te zetten. Dat bevestigt bondswoordvoerder Pierre Cornez maandag aan Belga.

Bij de start van Roland Garros: waarom Djokovic dweept met visualisatie

Novak Djokovic, nummer 1 in het mannentennis, kan op Roland Garros zijn vierde opeenvolgende grandslamtoernooi winnen. De 32-jarige Serviër, die een jaar geleden was weggezakt tot op plaats 22 op de wereldranglijst, schreef ook zijn opmerkelijke comeback toe aan de kracht van visualisatie. Wat is het en hoe werkt het? Drie vragen aan mental coach Koenraad Rau van Greater Potentials .