Wordt Roger Federer bevoordeeld?

© Belga Image
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

Julien Benneteau haalde zwaar uit naar Roger Federer.

Dit weekend spelen Frankrijk en Italië de finale van de Daviscup, voor de laatste keer volgens de oude formule waarin de twee teams in drie dagen vier enkelwedstrijden en een dubbelmatch (telkens naar 3 winnende sets) afwerken. Volgend jaar, tussen 18 en 24 november, zullen 18 landenteams in Madrid onder elkaar uitmaken wie de 108e Daviscup op zijn naam mag schrijven, met een gewijzigde format: twee enkelmatchen én een dubbel, telkens naar 2 winnende sets.

‘Ik vermoed dat er in die periode heel weinig toppers naar Spanje zullen trekken. Nadal wellicht wel, maar dan alleen omdat hij er woont’, zei de Franse tennisveteraan Julien Benneteau. ‘Ik vind het zonde dat er aan de formule wordt gesleuteld’, aldus de Fransman, die met een beschuldigende vinger wijst naar Roger Federer.

‘Hij laat zijn eigenbelang primeren op de waarde van het oudste teamevenement ter wereld’, waarmee de Fransman verwijst naar de Laver Cup, waarvan het managementbedrijf van de Zwitser (Team8) co-organisator is. ‘ Nick Kyrgios kreeg 750.000 dollar ( 664.000 euro, nvdr) om deel te nemen aan de Laver Cup, waardoor zulke spelers afzeggen voor andere toernooien of de Daviscup’, aldus nog Benneteau, die op ramkoers met Federer ligt.

‘In de laatste twee edities van de Australian Open speelde hij veertien wedstrijden, waarvan slechts twee tijdens de bloedhete namiddagen in Melbourne. Hij is populair en als ex-winnaar mág bij bepaalde voordelen claimen, maar niemand begrijpt bijvoorbeeld waarom zijn match tegen Jan-Lennard Struff in de avondsessie werd geprogrammeerd, terwijl Novak Djokovic en Gaël Monfils in de namiddag – bij een temperatuur van 40 graden – moesten spelen. Elke andere toernooidirecteur had die volgorde omgedraaid, maar Craig Tiley niet. En dat is uitgerekend die man die door het management van Federer ook nog eens betaald wordt om de Laver Cup mee te organiseren. Vind ik alleen dit vreemd?’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content