Thibaut Courtois beste doelman in verkiezing Gouden Bal

© Belga

De Belgische doelman Thibaut Courtois is 14e geworden in de Gouden Bal 2018-verkiezing. Dat heeft organisator France Football maandag bekendgemaakt. Met deze 14e plaats is het sluitstuk van Real Madrid de hoogstgeklasseerde doelman. Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn nog in de running om Cristiano Ronaldo op te volgen als laureaat van de prestigieuze verkiezing.

De 26-jarige Courtois verhuisde afgelopen transferperiode van Chelsea naar Real Madrid voor een transfersom van 35 miljoen euro. Bij de Spaanse recordkampioen kende Courtois een moeilijke start door het rotatiesysteem van ex-trainer Julen Loptegui en de concurrentiestrijd met de Costaricaan Keylor Navas.

Onder de nieuwe coach Santiago Solari lijkt de ex-doelman van Racing Genk nu wel een basisplaats op te eisen als vast sluitstuk van ‘De Koninklijke’. Hoewel Real Madrid dit seizoen niet al te best uit de startblokken is geschoten, presteert Courtois sterk in de Spaanse hoofdstad. Afgelopen WK in Rusland hielp Courtois door sterk keeperswerk de Rode Duivels aan de derde plaats, en werd hij verkozen tot beste doelman van het toernooi.

Partner Content