AS Roma kan Nainggolan (nog) niet missen

© Belga Image

Na zijn schorsing en boete komt Radja Nainggolan gewoon terug aan de aftrap van de volgende wedstrijd.

Zondag 21 januari om kwart voor negen is na een korte winterstop de volgende sportieve afspraak voor AS Roma, voor de belangrijke uitwedstrijd bij FC Internazionale. Bij die wedstrijd komt Radja Nainggolan gewoon terug aan de aftrap, zei trainer Eusebio Di Francesco gisteren/woensdag. Eerder gaf de trainer aan dat Nainggolan op Oudejaarsnacht een zware en niet te tolereren fout had gemaakt, met alcoholgebruik en roken, getuige het videofilmpje dat vorige week overal te zien was.

‘Wie voor AS Roma werkt, moet een bepaald gedrag vertonen en met sommige waarden rekening houden’, liet hij, zelf ex-speler van de Romeinse club, verstaan. Dus kreeg Nainggolan de maximale boete die in een akkoord met door de Italiaanse spelersvakbond AIC is toegestaan (25 procent van het maandloon) en moest hij in de thuiswedstrijd tegen Atalanta in de tribune postvatten, naast zijn vriend en ex-ploegmaat Francesco Totti die sinds dit seizoen meeloopt als een soort teammanager annex PR.

Tegen Atalanta bleek nog eens hoe onmisbaar de Antwerpenaar is voor dit AS Roma, en waarom de club niet meteen geneigd is Nainggolan te laten vertrekken naar het Chinese FC Evergrande van Fabio Cannavaro dat zo’n 40 miljoen voor hem veil zou hebben.

Het duel tussen Inter en Roma krijgt een beladen kantje mee. Niet alleen omdat het gaat tussen twee ploegen die sterk aan de competitie begonnen, maar de afgelopen maand flink gas moesten terugnemen, maar ook omdat Inter getraind wordt door Luciano Spalletti die vorig jaar bij AS Roma flink onder vuur kwam te liggen omdat hij clubicoon Francesco Totti in diens afscheidsseizoen amper speelminuten gunde, maar wél de Romeinen naar de tweede plaats bracht, die recht gaf op rechtstreekse deelname aan de lucratieve Champions League.

Dit jaar voetbalt AS Roma een stuk stroever. Dat komt omdat de nieuwe trainer vasthoudt aan een systeem dat hij ook al met succes hanteerde bij zijn vorige club, Sassuolo. Gisteren bevestigde Di Francesco, een adept van aanvallend voetbal, dat hij vasthoudt aan zijn geliefkoosde 4-3-3, net als zijn grote voorbeeld Zdenek Zeman die hem ooit nog trainde bij de Romeinse club.

Wel gaf hij toe dat AS Roma, op dit moment vijfde in de Serie A, nog niet op zo’n hoog niveau presteert dat hij dit jaar kan meedingen voor de titel. Niet alleen AS Roma als geheel blijft onder het niveau van afgelopen seizoen, ook verschillende sterkhouders presteerden vorig jaar veel beter. Dat geldt ook voor Nainggolan die in de nieuwe tactische variatie verder van het vijandelijke doel speelt en daardoor minder zelf voor gevaar kan zorgen in of rond de zestien meter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content