UEFA overweegt zo goed als gesloten Champions League

Als de controversiële hervorming van de Europese clubcompetities, woensdag voorgesteld door de Europese voetbalbond (UEFA), werkelijkheid wordt, dan zou de Champions League zo goed als een gesloten competitie worden. Dat blijkt uit documenten die persagentschap AFP vrijdag kon inkijken.

'Dit zijn 6 lessen die bedrijven kunnen trekken uit het succes van Ajax'

Op de valreep geen Champions League-finale, maar Ajax was - zonder suikeroom uit een oliestaat - met relatief beperkte middelen de grootste en rijkste Europese clubs de baas. Pieter Jansen van BoldData, data-expert én Ajax-fan, ziet zes lessen die andere organisaties kunnen trekken uit het succes van de Amsterdammers.

Tottenham onderschat Ajax niet

Het elftal van de Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld is een meester in het opjagen van tegenstanders, zo zal blijken in de halve finales van de Champions League.

Het succes van Solskjaer: 'Het was duidelijk dat hij trainer zou worden'

In januari werd hij uitgeroepen tot Premier League Manager of the Month, begin maart schakelde hij PSG uit in de Champions League en onlangs werd hij officieel aangesteld als manager van Manchester United. Om het instant success van Ole Gunnar Solskjaer te snappen, moeten we teruggaan naar de dugouts van Molde, Cardiff City en de U23 van Manchester.