Hassane Bandé (ex-KV Mechelen) komt bijna piepen bij Ajax

© BELGAIMAGE

Nog even en de 20-jarige ex-winger van KV Mechelen is hersteld van een zware blessure.

Het was midden juli, toen Hassane Bandé in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht na een harde tackle op het gras bleef liggen. De Burkinees van Ajax moest met een brancard van het veld gehaald worden. Een stevige domper, want vorig seizoen was hij dé revelatie bij YR KV Mechelen: 11 goals en 2 assists in 25 duels. In het najaar van 2017 werd zijn transfer naar Ajax al vastgelegd voor naar verluidt 8,25 miljoen euro. Hij kreeg een contract in Amsterdam tot 2023.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de vrees bij de clubleiding gegrond bleek: Bandé had zijn kuitbeen gebroken en ook de binnenband van een enkel gescheurd. Voor de winterstop zou de drievoudig international zeker niet meer in actie komen, zo maakte de topclub uit Amsterdam bekend via haar officiële website.

Sindsdien bleef het relatief stil rond Bandé, die zich al eind april voor het eerst had aangemeld op de terreinen van De Toekomst, het opleidingscentrum van Ajax. Een heel bewuste strategie, want de relatief timide maar bijzonder aangename ex-speler van Salitas FC kon in Amsterdam relatief snel individuele sessies volgen. Binnenkort mag hij aanpikken bij de groepstrainingen van coach Erik ten Hag. Al die tijd verbleef Bandé bij zijn gastgezin, nog deze maand zal de Burkinees – zoals gepland – naar een appartement trekken.

Na een dergelijk ernstige blessure en door de gunstige sportieve resultaten (plaatsing voor de 1/8 finales van de CL en in het spoor van PSV meedraaiend in de titelstrijd van de Eredivisie) wordt er geen druk uitgeoefend op Bandé. Groot voordeel is ook dat via Jong Ajax een alternatief bestaat voor een geleidelijke terugkeer. Bandé spiegelt zich aan zijn landgenoot Bertrand Traoré (23), die in het seizoen 2016/17 bij Ajax doorbrak en momenteel uitkomt voor Olympique Lyon. Hopelijk kan de Burkinees na België ook Nederland veroveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content