Het succesproduct Bundesliga: gemiddeld 42.884 toeschouwers in de heenronde

© Belga Image
Jacques Sys
Jacques Sys Jacques Sys is een Belgische sportjournalist

Niet alleen de Tweede Bundesliga, ook de koningsklasse van het Duitse voetbal trekt meer volk dan gelijk waar in Europa.

Met de wedstrijd tussen Hoffenheim en Bayern München begint volgende vrijdag de terugronde in de Bundesliga. Dan wil de regerende kampioen, na vijf opeenvolgende overwinningen voor de winterstop, de jacht inzetten op Borussia Dortmund dat zes punten voorsprong telt. Met heel veel vertrouwen en met een trainer, Niko Kovac, die heeft aangekondigd niet langer te willen roteren en die voor zijn spelers een stuk veeleisender wil zijn.

De strijd tussen de beide clubs zal als een rode draad lopen doorheen de competitie die een absoluut succesproduct is en blijft. Gemiddeld 42.884 toeschouwers kwamen in de heenronde kijken naar de matchen in de Bundesliga. Dat is aanzienlijk, maar toch iets minder dan vorig seizoen toen een moyenne werd bereikt van 43.879 toeschouwers. Die lichte daling heeft voor een deel te maken met de degradatie van traditieclubs als Hamburger SV en FC Köln.

Borussia Dortmund blijft het meest aanspreken. Gemiddeld 80.503 supporters volgden de wedstrijden van de ploeg van Axel Witsel, waarmee het stadion bijna telkens is uitverkocht. Dat geldt ook voor Bayern München, de nummer 2 dat de Allianz Arena met 75.000 toeschouwers voor iedere wedstrijd tot in de nok vult. En ook Schalke 04, dat zijn matchen afwerkt voor gemiddeld 61.816 aanhangers, ziet zijn arena telkens weer vollopen.

Van de achttien clubs uit de Bundesliga zijn er negen die hun thuiswedstrijden spelen voor een gemiddelde van meer dan 40.000 toeschouwers. Onderaan de lijst staat SC Freiburg met een moyenne van 23.900 toeschouwers. Maar dat moet je in een juiste context zetten: het stadion van de club uit het Zwarte Woud telt niet meer plaatsen. Om die reden kreeg Freiburg ook vorig seizoen het minste volk over de vloer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content