Anderlecht ontkent formeel onderhandelingen met Frank Arnesen

© Belga Image

RSC Anderlecht reageert doorgaans zelden op geruchten, maar haast zich nu om in een officiële verklaring de geruchten te ontkennen dat het voor de versterking van de sportieve structuur binnen de club onderhandelt met de Deen Frank Arnesen.

De ex-speler van Paars-wit wordt door diverse media in verband gebracht met Anderlecht.

‘Michael Verschueren heeft contacten met verschillende personen op internationaal niveau om de sportieve structuur van RSCA te versterken’, reageert de club op Twitter. ‘Hij voert momenteel echter geen onderhandelingen met Frank Arnesen voor een samenwerking binnen de sportieve cel van de club.’

Paars-wit gaat door een woelige periode met vroegtijdige uitschakeling in zowel de Europa League als de Beker van België. Voorzitter Marc Coucke schoof daarom Michael Verschueren, zoon van oud-manager Michel Verschueren, naar voren als nieuwe sterke man binnen de sportieve structuur. Door zijn gebrek aan ervaring in de transferwereld zou Verschueren worden bijgestaan door enkele ‘vakmensen met een paars-wit DNA’.

Sport/Voetbalmagazine onthulde deze week dat de club speurt naar een gereputeerde naam uit het buitenland. Een type Leonardo, de Braziliaan die jaren geleden de functie van general manager bekleedde bij PSG: een grote carrière als speler, internationale uitstraling en vlot meertalig. En: een buitenstaander met frisse ideeën zou een einde kunnen maken aan het hokjesdenken bij Anderlecht.

Naast de naam van Arnesen werd ook het Zweedse clubicoon Pär Zetterberg in verband gebracht met een terugkeer naar het Constant Vanden Stock-stadion.

Partner Content