Anderlecht speurt naar versterking

© Belga Image

De foutenmarge bij Anderlecht is klein geworden. Toch blijven er nog veel vragen op alle niveaus.

Na een week stage in San Pedro del Pinatar, in het zuiden van Spanje, leek de glimlach teruggekeerd te zijn op vele gezichten in het Anderlechtkamp. ‘Er wordt weer gevoetbald’, ‘de spelers amuseren zich op het veld’, klonk hier en daar in verschillende interviews.

De spelers ontdekten hun nieuwe coach Fred Rutten, terwijl het Anderlechtbestuur opvallend aanwezig was langs de zijlijn. Zelfs voorzitter Marc Coucke was verschillende keren te spotten in zijn mooie Anderlechttraining.

Na een zeer moeilijk jaareinde wilden de beleidsmakers een boodschap van eenheid en positivisme overbrengen tijdens het zonovergoten verblijf in Spanje. ‘Hein de tacticus’ heeft plaatsgemaakt voor een Fred Rutten die teruggrijpt naar de klassieke 4-3-3, hoewel hij de spelers op het veld nogal wat vrijheid geeft.

Na de bemoedigende overwinning tegen Hoffenheim (3-2) werd de stage een beetje ontsierd door de nederlaag tegen Heidenheim (1-2).

Na die match was er trouwens een onderhoud tussen de coach en de nieuwe tandem Michael VerschuerenFrank Arnesen. De drie bogen zich over de keuzes voor de nieuwe middenvelder die deze maand aangetrokken zou moeten worden. De diepe spits die het bestuur ook nog wil binnenhalen, moet een beweeglijke speler zijn, die het duo SantiniDimata kan ondersteunen.

Als de verdediging een zorgenkind blijft, hoopt de club dat met de druk becommentarieerde terugkeer van Kara Mbodj op te lossen. Hij zou van die linie een steviger geheel moeten maken, ook op het vlak van communicatie.

Arnesen bevestigde meermaals dat paars-wit verschillende bronnen zal aanboren om zich te versterken. Zijn zoon Sebastian, scout voor Manchester City, zou hem daarbij moeten helpen.

Nog een vaststelling: de kern mist kwaliteit maar is tegelijkertijd ook te groot aangezien Anderlecht nog maar in één competitie aantreedt. De club zou zich willen ontdoen van Knowledge Musona, Ryota Morioka en Ivan Obradovic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content