De goudmijn van Eintracht Frankfurt

© BELGAIMAGE

De Duitse bekerwinnaar leeft op, mede dankzij zijn goalgetters Luka Jovic en Sébastien Haller.

Eintracht Frankfurt trok woensdagavond naar FSV Mainz 05 (2-2), maar ontvangt komende zaterdag (om 18.30 uur) in de eigen Commerzbank-Arena – uitverkocht, met 51.500 plaatsen – ex-succescoach Niko Kovac met zijn Bayern München. Voor het team van de Oostenrijkse trainer Adi Hütter is het tijdstip perfect. Net voor de winterstop zal hij kunnen zien of Frankfurt zijn plek bij de eerste vijf van de Bundesliga kan en mag wettigen. De voorbije weken bewezen de Adelaars ook al in de Europa League hun sterkte, want in poule H eindigden ze eenvoudig als eerste, voor Lazio, Apollon Limassol en Olympique Marseille.

Onder de Kroatische ex-international Kovac kende Frankfurt vorig seizoen een heuglijke periode, die werd beklonken met een achtste plaats in de Duitse competitie en winst van de DFB-Pokal. In Berlijn werd op 19 mei verrassend met 1-3 gewonnen van Bayern München.

De 25-jarige Kroaat Ante Rebic vormt in de aanval een gevaarlijk trio met de minder bekende Luka Jovic (20) en Sébastien Haller (24). De Serviër werd in de zomer van 2017 voor 200.000 euro gehuurd van Benfica, dat de zoon van ex-voetballer Milan Jovic meteen voor twee seizoenen uitleende en in de constructie ook een koopoptie van 6 miljoen euro opnam. In diezelfde periode werd nog een zware gok gedaan door een recordsom van 7 miljoen euro te besteden aan Haller, de Franse spits die tussen 2014 en 2017 bij FC Utrecht goed was geweest voor 45 goals en 15 assists in 70 duels. Dit seizoen is Haller een van de Bundesligarevelaties. Vorig seizoen al nam hij 9 treffers en 4 assists in 31 matchen voor zijn rekening.

Haller werkt gemakkelijk af (9 goals in 14 duels), maar fungeert ook als aangever (7 assists) en bliksemafleider. ‘Sommige tegenstanders zijn bang van hem’, oordeelt icoon Karl-Heinz Körbel. Dat wist ook Kovac: ‘Zelfs een bulldozer krijgt Sébastien niet omver.’ Newcastle, Bor. Dortmund en Ol. Lyon liggen op de loer voor Haller, die nog tot 2021 onder contract ligt en nu al tussen 25 en 30 miljoen euro mag kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content