STVV-rel: ‘De kritiek van Dutoit was ongehoord’

© BELGA

Stef Peeters, jonge middenvelder en revelatie van STVV, is de uitspraken van zijn doelman na de match tegen Eupen nog niet vergeten en vindt een sanctie terecht.

Na de met 4-2 verloren wedstrijd tegen Eupen was er een relletje rond William Dutoit. De keeper van Sint-Truiden zei dat je van een kat geen hond kan maken. Zijn woorden werden verkeerd vertaald en in de Nederlandstalige kranten waren het plots ezels en koerspaarden.

Stef Peeters is in Sport/Voetbalmagazine hard voor zijn ploeggenoot: ‘Voor mij komt dat op hetzelfde neer. Ik vond het erover… Wat mij vooral stoorde, was zijn houding. Na de wedstrijd hebben we een kwartier samengezeten in de kleedkamer en heeft de trainer enkele spelers aan het woord gelaten. Toen heeft William gezwegen. Daarna wandelt hij naar buiten en geeft hij via de media kritiek op de ploeg. Ik vind dat ongehoord. Hij had zijn opmerkingen beter in de groep gegooid. Het was ook niet de eerste keer dat hij openlijk commentaar gaf op zijn medemaats. Daarom had iedereen het gevoel dat William een gepaste straf moest krijgen. Als je hem niet straft, dan denkt de rest: oké, we kunnen doen wat we willen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content